MISSIE
Ideas In Progress, de pay-off die weergeeft dat m’n ideeën voortdurend in ontwikkeling zijn. Kortom het creatieve proces. Het begint met een idee of vraagstelling en dan door alle lagen van het ontwerpproces gaan om de beste ideeën naar boven te halen! Met grote interesse in nieuwe productieprocessen (bijv. 3Dprinten, watersnijden) en materialen op zoek naar mooie oplossingen.

ERVARING
Ik (Jan Willem Leugs) houd me al meer dan 25 jaar bezig met ontwerpen en realiseren van bijzondere interieurs, meubels, en architectonische objecten. Een studie architectonische vormgeving aan de AKI en een studie filosofie aan de universiteit van Nijmegen hebben voor het ruimtelijk denken en het analytisch vermogen gezorgd.
In begin jaren negentig heb ik gewerkt voor de meubelkunstenaar Andre Dubreuil die destijds nog in London zijn atelier had. Bij terugkomst in Nederland ben ik voor mijzelf begonnen.
In de eerste jaren heb ik zowel het ontwerp van de realisatie gedaan van winkelinterieurs, showrooms en beursstands voor merken zoals BjornBorg, Dobberjeans, Saltydog. Door zelf te fabriceren en te monteren heb ik veel praktijk ervaring opgedaan. In de loop der jaren ben ik qua realisatie steeds meer gaan uitbesteden.
In 2003 heb ik samen met X kwadraat het ontwerpburo X2Studio opgezet.
En in 2008 is X2studio opgegaan in X kwadraat. Van 2008 tot nov. 2011 was ik werkzaam als ontwerper/projectmanager bij X kwadraat met een focus op design en co-design van architectonische objecten en kunstobjecten.
Al deze ervaringen hebben gezorgd voor de bouwstenen van een brede basis. Centraal in al deze ervaringen staat het creatief denken. De laatste jaren houd ik mij bezig met de vormgeving van LEDschermen in de openbare ruimte en productontwikkeling van oa. showdowntafels en taststokken voor visueel gehandicapten.
SAMENWERKING
JW Leugs werkt nauw samen met een aantal partners en maakt voor realisatie gebruik van een netwerk van bedrijven waar (vaak) al een jarenlange relatie mee bestaat.

Interesse? Neem dan contact op eventuele mogelijkheden nader te bespreken.

“An idea that is put in action is more important than an idea that only exist as an idea.” Buddha

Back to top